Sugar Dating Vergelijken

Sugardating: 100 euro voor date met suikeroom

Steeds meer studenten betalen hun studie met geld van een suikeroom, bericht het AD. Dat blijkt uit cijfers van sites die zich specialiseren in de bemiddeling in afspraakjes tussen zogeheten sugar daddies en sugar babies. “Bijna allemaal zijn ze uit op seks.”

Gezelligheid in ruil voor geld, dat is in het kort waar sites als Seeking Arrangement om draaien. Iets oudere, succesvolle zakenmannen en -vrouwen met weinig tijd voor een relatie leggen jonge meiden of jongens die wel wat extra geld kunnen gebruiken in de watten. In de VS is het al tientallen jaren gebruikelijk. Sinds enkele jaren gebeurt het ook in Nederland. De populariteit van het fenomeen sugar dating lijkt een impuls te hebben gekregen na het verdwijnen van de studiefinanciering.

Hoewel er in Nederland nogal een taboe rust op het sugardaten, wil een studente wel een inkijkje geven in haar datingpraktijken. Ze studeert voor managementassistent en doet al een tijdje aan sugar dating: ,,Momenteel heb ik 3 jaar een vaste suikeroom, die mij regelmatig verwent met allemaal leuke cadeautjes zoals Swarovski-sieraden, Pandora, schoenen, dure tassen, make-up en meer. Soms krijg ik ook gewoon geld.” Met een afspraakje verdient ze 100 euro. ,,En dan ga je ook nog op zijn kosten uit eten of lekker shoppen.”

Ze trekt wel duidelijk een grens: ,,Veel suikerooms zijn getrouwd en willen ook meer. Het is lastig om een goede suikeroom te vinden, omdat ze bijna allemaal uit zijn op seks. Dat gaat mij te ver. Ik doe niet aan intiem contact en ben er alleen voor de gezelligheid.” Volgens Kim is het dan ook niet voor iedereen weggelegd: ,,Maar als je er goed mee kan omgaan en een goede gesprekspartner kan zijn, dan zitten er erg veel voordelen aan.”

Het van oorsprong Amerikaanse SeekingArrangement.com ziet een duidelijk verband met het verdwijnen van de studiefinanciering. Had de site, die sinds 2012 in het Nederlands beschikbaar is, in februari vorig jaar nog bijna 15.000 Nederlandse leden, inmiddels zijn dat er bijna 21.000. Woordvoerster Angela Jacob Bermudo: ,,Volgens onze gegevens zijn 4038 van hen student, bijna een kwart van het totale aantal sugar babies.” CEO Brandon Wade voegt eraan toe: ,,Als je Nederland vergelijkt met andere landen zoals Engeland of de VS, dan was Nederland altijd relatief betaalbaar. Maar nu de hulp wegvalt, levert dat studenten nogal een verlies op.”

Dick Krijnen van het Nederlandse Suikerarrangement.nl kan dat beeld deels onderschrijven. ,,Op zich is het feit dat studenten zich inschrijven niet nieuw,” vertelt hij. ,,Wel zie je dat de verhouding suikeroom-suikernichtjes recent van één op vier naar één op vijf is gegaan.” Het is voor Krijnen lastig te zeggen hoeveel studenten er exact staan ingeschreven. ,,Niet iedereen zet dat erbij in het profiel. Maar als je naar de leeftijden kijkt, zie je wel dat de grootste groep suikernichtjes tussen de 18 en 28 is, dus daar zitten ongetwijfeld studenten tussen.”

  • AUTEUR: KAROLIEN KOOLHOF (bron)
  • deondernemer.nl (bron)

Sugar Dating Categorieën

Advertentie